Juoksin 10km. Eilen juoksin 6km. Toissapäivänä juoksin 5km. Sitä edellisenä päivänä en tainnut juosta ollenkaan. Sitä edellisenä juoksin 10km ja sitä edellisenä 12km. Aika laiskaa siis, kun olen keskittynyt kirjoittamaan.

Tätä vaalia on luonnehdittu harvinaisen poliittiseksi. Höpö höpö. Sitten se olisi poliittinen, jos Saulin (tai Tarjan) vastassa olisi Taavi Lintunen tai Kari Peitsamo. Tai haudasta noussut Aarne Saarinen.

Kaikesta voi siis lukea, etten käynyt äänestämässä, eka kerta eläessäni kun jätin äänestämättä. Tein niinkuin minusta tuntuu. Toisaalta haluan, että presidentti vaihtuu, koska vaikka Tarjassa ei mitään vikaa olekaan, niin kyllä yli kuusi vuotta valtaa on yhdelle ihmiselle liikaa. Nähtiinhän se jo Kekkosen aikana. Tahdon muutosta. En kuitenkaan halua, että Niinistöstä tulee presidentti. Ehdokkaissa ei ollut ekallakaan kierroksella ketään, joka muutosta voisi tuoda. En siis äänestänyt silloinkaan. Toisaalta, Niinistöä en voisi ikinä äänestää. En ole ikinä äänestänyt kokoomusta, koska minusta se puolue ei aja kaikkien asioita, mikä olisi todellisuudessa politiikan ainoa ja tärkein tehtävä. Sitä paitsi Niinistön vaalilause oli minusta irvokas. Olisi ihan rehellisesti esiintynyt porvarina, kun eihän se mikään työväen presidentti ole. Yllättävääkin, että Niinistö sortuu tuollaiseen. Minusta se on kokoomuspoliitikoksi ihan fiksu, vaikka sillä onkin ruma ilme. Sitä paitsi, jos joutuisin siellä äänestyskopissa mielenhäiriöön ja raapustaisin lappuun Niinistön numeron, niin parempi pysyä pois uurnilta. Eduskuntavaaleissa ensi vuonna äänestän varmasti, siellä on enempi minun makuun olevia ehdokkaita mukana..

Toivon siis, ettei tänä vuonna valittaisi presidenttiä ollenkaan. Jos nyt ihan pakko on ja kun on melko 100-prosenttisen varmaa, että jompi kumpi ehdokkaista valitaan, niin eiköhän se Tarja silloin olisi. Toki Tarja osaa hoitaa hommat paremmin kuin Sauli. Se on enempi kuin itsestään selvää. Toisaalta, jos Saulista tulisi pressa, niin se saattaisi sopivasti kuohuttaa poliittista pesää. Että tulisi vähän radikaalimpaa oppositiota sitten ja sehän se on tarkoitus. Demarien vallankumous on niin hidas, ettei sitä meidän sukupolvi ehdi nähdä, eikä vielä meidän lapsenlapsetkaan.

Tarja 54%, Sauli 46%, aika pahalta näyttää Tarjan kannalta. Luulen nimittäin, että Sauli parantaa asemiaan lopullisessa äänestyksessä, koska Tarjan kannattajat ovat niitä poliittisesti tiedostavia ja aktiivisia ihmisiä, jotka käyvät äänestämässä ennakkoon.

"beatniks & politics, nothing is new, a yardstick for lunatics, one point of view"