Kävin juoksemassa 16km. Mikään ei ole niin hienoa. Pakkasta oli -17 astetta. Eilenkin juoksin 16. Viralliset selostukset juoksuista annan jatkossa täällä. Tänne tulee sitten enempi semmoista yleistä kommenttia ja löpinää asian tiimoilta.

Oikea käsi pirulainen alkoi kylmenemään pahasti. En tiedä, mikä sille tuli, mutta kun se sitten kotona alkoi sulaa tai lämmetä, muutama minuutti oli ihan helvetillistä tuskaa. Onhan tuo tapahtunut kymmeniä kertoja aiemminkin, mutta en muista, että ikinä noin pahalta olisi tuntunut. Pistin sitten lämpimän hiihtohanskan käteen ja teknoa soimaan ja aloin jorata yksinäni. Jotain 5 kpl, Prodigyn Fire ja Jericho, 666:n Alarma, Galan Come into My Life, Pussyn Pussy ja Technoheadin I want to be a Hippy. Johan alkoi käsi parantua. Nyt alla soi Prodigyn Out of Space ja äsken Hyperspeed, mutta ei jaksanut enää ketkuttaa itsekseen lantiota tuossa sohvan edessä, niin hyviä biisejä kuin ovatkin.

Mikähän käden verenkiertoa vilkastuttaisi? Ja miksi vain toinen käsi? Toinen oli ihan lämmin juoksun jälkeen.

Juokseminen tuollaisessa pakkasilmassa noinkin pitkään on jotain semmoista, ettei voi sanoin kuvailla, vaikka haluaisikin kovasti. Mutta mieleen tulivat runot pitäisi vangita ylös siinä, eikä nyt. Nyt on jo auttamattomasti liian myöhäistä. Mutta kokemus on joka tapauksessa paljon voimakkaampi kuin tämä kirjoittaminen.

No niin, kohta taidan lähteä suihkuun. Onhan tässä vielä kolme minuuttia kirjoitusaikaa jäljellä. Uhkaa blogini kutistua seitsemän minuutin blogiksi. Yksi kirjailija, olisiko ollut Stewart Home, kertoi jossain kirjassa, että kirjoitti aina tietyn määrän sanoja kerrallaan ja siten jos juttu loppui kesken, kirjoitti loppuun seksikohtauksen. No, en nyt taida tehdä tässä niin. Kunhan vain höpisen jotain ihan jonninjoutavuuksia. Nyt soi alla Absoluuttisen Kiilakivi. Vähän niinkuin illan viimeinen hidas. Pitää vielä lähteä kauppaan tänään ostamaan ruokaa. Nyt menen suihkuun. Moi.